Ziua Drapelului Național

Share dacă ți-a plăcut!

26 iunie a fost instituită ca Zi a Drapelului Național încă din anul 1998. În mai multe localități din țară au fost organizate manifestări. La Târgu Jiu, în Piața Prefecturii, au fost prezente mai multe oficialități ale administrației publice locale și județene.

Drapelul Naţional a fost decretat, pentru prima dată ca simbol naţional, de Guvernul revoluţionar provizoriu din Ţara Românească, la 14/26 iunie 1848. Alături de stemă, sigiliu şi imn, Drapelul României este un simbol naţional, aşa cum prevede Constituţia României din 1991 modificată şi completată.

La Târgu Jiu a fost organizată o manifestare în Piața Prefecturii pentru a marca ziua de 26 iunie. Aseară a avut loc ceremonialul de coborâre a drapelului și de depunere a acestuia în biserică, iar astăzi a fost susținută o slujbă de binecuvântare de către preotul militar, iar simbolul national a fost înălțat pe catarg.

Primarul Municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a îngnunchiat și a sărutat tricolorul, desi acest gest era făcut de către comandant la primirea lui ca drapel de luptă al unității.

„26 Iunie, Ziua Drapelului National, este una dintre cele mai importante sărbători naționale, destinată celui mai puternic însemn al identității naționale.
Drapelul Național s-a născut în focul Revoluției de la 1848, în centrul unor evenimente istorice zbuciumate.
Urmaș al steagurilor de luptă ale Moldovei și Țării Românești, drapelul tricolor a devenit un simbol al unității și identității naționale. Îl cinstim astăzi cu gândul la toți cei care au luptat sub culorile sale pentru idealurile românești, pentru păstrarea și promovarea unor valori, în apărarea cărora s-au făcut atât de multe sacrificii. La mulți ani, Romania!”
A transmis edilul târgujian pe pagina sa de socializare.

De-alungul istoriei poporului roman, Tricolorul a fost și rămâne cel mai puternic simbol al unității,  libertății și solidarității, pentru toți românii.

Copyright Protect ! :)