Zeci de utilaje, pe drumurile naționale

Share dacă ți-a plăcut!

Primele ninsori i-au scos în stradă pe drumari. Este vorba de angajaţii Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu şi cei ai firmei care asigură serviciile de deszăpezire pe drumurile naţionale din Gorj, respectiv Delta ACM. Au fost pregătite de intervenţie 20 de utilaje din cadrul Secţiei şi închiriate cu tot cu deservenţi de la firma amintită.Ninsorile nu au generat, însă probleme pe străzile din municipiul Târgu Jiu, unde autoritățile au intervenit doar în zona podurilor cu material antiderapant pentru a elimina poleiul şi gheaţa.

Circulaţia rutieră s-a desfăşurat fără probleme în cel mai mare oraş din judeţ.La Târgu-Jiu  nu a nins în cantităţi însemnate și astfel, zăpada nu s-a depus pe carosabil. Temperaturile peste zero grade Celsius şi ploaia au favorizat şi ele topirea zăpezii. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a precizat că nu a fost nevoie de intervenţia utilajelor de deszăpezire. S-a acţionat, însă în zona podurilor cu material antiderapant pentru a elimina poleiul şi gheaţa.

Este de precizat că spre deosebire de situaţia de la Târgu Jiu, pe drumurile naţionale au intervenit zeci de utilaje. Astfel, noaptea trecută, pe drumurile naționale administrate de SDN Târgu Jiu au acționat peste 31 de utilaje și au fost răspândite peste 400 de tone de material antiderapant.

În prezent pe drumurile naționale se circulă în condiții de carosabil umed, izolat zăpadă tocată. Excepție face DN 67 C, Novaci-Rânca, unde este zăpadă de 3-5 cm.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)