Viorel Gârbaciu, cetăţean de onoare post-mortem

Share dacă ți-a plăcut!

Viorel Gârbaciu, fostul director al Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu şi al Direcţiei pentru Cultură Gorj, va deveni Cetățean de Onoare post-mortem. Titlul va fi înmânat în cadrul unei ședințe festive, care va avea loc la Teatrul „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, în cadrul Zilelor Municipiului.

Marcel Romanescu, primarul din Târgu-Jiu a anunțat într-o conferință de presă că nu este singura distincție ce va fi acordată unei personalități cum a fost Viorel Gârbaciu, urmând ca și alte persoane care s-au implicat pentru binele comunității să fie premiate.

Viorel Gârbaciu s-a stins din viaţă în luna martie a anului trecut, la vârsta de 69 de ani, după ce a suferit o complicaţie, în urma bolii de care suferea. Gârbaciu a fost unul dintre managerii prolifici din cultura gorjeană, fiind artizanul unor festivaluri, precum Festivalul de Folclor „Maria Lătăreţu” sau Festivalul de Folk „Poarta Sărutului”. Este şi autorul unor volume de poezie şi al unor cărţi pentru copii. A scris şi imnul echipei de fotbal Pandurii Târgu Jiu, dar a colaborat și în cadrul mass-media, acesta fiind realizatorul emisiunii Curtea cu prieteni de la Radio Omega.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)