Vin fondurile pentru finalizarea lucrărilor la noul Stadion Municipal

Share dacă ți-a plăcut!

Vin banii pentru stadionul Municipal din Târgu Jiu. Primarul Marcel Romanescu a anunțat că suma de 2 milioane de euro a fost aprobată și că a fost obținut avizul de la comisia interministerială pentru continuarea lucrărilor la stadion. Edilul a mai postat pe pagina sa de socializare că pista de atletism din incinta arenei din Târgu Jiu a fost deja omologată de către Federația Română de Atletism. Astfel, atleții din municipiu vor avea posibilitatea să-și desfășoare antrenamentele în condiții optime.

Comisia tehnico-economică interministerială a aprobat astăzi cererea Primăriei Târgu Jiu în vederea alocării sumei de 2 milioane de euro necesară pentru finalizarea lucrărilor la noul Stadion Municipal. Specialiştii din comisie au făcut o analiză la Ministerul Dezvoltării Regionale împreună cu şefii Companiei Naţionale de Investiţii în vederea alocării banilor necesari investiţiei. Este cea de-a doua etapă a realizării lucrărilor care presupune construirea canalizării pluviale şi a unei pasarele în faţa Stadionului Municipal. Primarul Marcel Romanescu a precizat că după ce a fost obținut avizul din partea comisiei interministeriale este necesară aprobarea unei Hotărâri de Guvern prin care să fie alocată suma de 2 milioane de lei.

Având în vedere faptul că autoritățile din Târgu Jiu au reușit să obțină și ultima sursă de finanțare necesară pentru finalizarea lucrărilor la Stadionul Municipal, acestea speră acum ca noua arena să devină funcțională din toamnă. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu a făcut anunțul privind aprobarea sumei de 2 milioane de euro pentru investiția de la stadion și pe pagina sa de socializare:

În cadrul comisiei interministeriale susținută la sediul Ministerului Dezvoltării, la care am participat astăzi alături de Raul Chiriac, director în cadrul Primăriei Municipiului Târgu Jiu, a fost avizată documentația privind lucrările necesare pentru punerea în funcțiune a Stadionului Municipal. La momentul acesta, lucrările la obiectivul de bază sunt finalizate, Primăria Municipiului Târgu Jiu și-a îndeplinit obligațiile ce îi reveneau, atât în ceea ce privește cofinanțarea, cât și asigurarea utilităților, iar lucrările care mai sunt necesare pentru punerea în funcțiune a obiectivului au fost generate de optimizarea soluției inițiale.
Astfel, prin soluția adoptată, s-a asigurat o mai bună funcționalitate a spațiilor, de asemenea s-a adoptat o soluție urbanistic arhitecturală în acord cu recomandările Comisiei Monumentelor Istorice, ținându-se cont de faptul că stadionul este amplasat în zona centrală, în proximitatea Ansamblului Monumental Calea Eroilor. Datorită soluțiilor funcționale și arhitecturale, obiectivul va constitui unul dintre complexurile sportive de referință din România și nu numai.

 

Până acum Compania Naţională de Investiţii a cheltuit suma de 20 de milioane de euro pentru lucrările de la noua arenă din Târgu Jiu. O altă veste bună este aceea că pista de atletism din incinta stadionului a fost deja omologată de către Federația Internațională de Atletism. Astfel, atleții din Târgu Jiu vor putea să-și desfășoare antrenamentele în condiții optime.

Datorită măsurilor luate de către primărie pentru ridicarea standardelor de operare, la stadion pista de atletism a fost deja omologată de către Federația Internațională de Atletism. Prin această măsură, atleții din Târgu Jiu vor avea posibilitatea să-și desfășoare antrenamentele în condiții optime. Trebuie menționat că discuții în acest sens au fost purtate cu domnul Ion Bură, antrenor emerit de atletism cu rezultate deosebite la nivel internațional. Așadar, din acest moment se pot organiza competiții de atletism de nivel național și internațional.
Doresc să mulțumesc pentru implicare și sprijin în acest proiect domnului Paul Stănescu, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, domnului secretar de stat Ionuț Gâdea, doamnei director general al Companiei Naționale de Investiții Irina Manuela Pătrășcoiu, domnului director al Companiei Naționale de Investiții Adrian Cefalan, domnului senator Florin Cârciumaru, domnului deputat Mihai Weber și domnului președinte al Consiliului Județean Gorj Cosmin Popescu„, a precizat primarul Marcel Romanescu pe Facebook.

 

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)