Verificări la cultivatorii înscriși în programul de minimis la tomate

Share dacă ți-a plăcut!

Direcţia pentru Agricultură Gorj a înregistrat 16 solicitări din partea unor fermieri pentru programul de acordare a unui ajutor de minimis cultivatorilor de tomate în spaţii protejate. Subvenţia plătită de stat prin Ministerul Agriculturii cultivatorilor de tomate este de 3.000 de euro, iar în total trebuie valorificată o cantitate de 2 tone de roşii produse în spaţiile protejate înscrise în program.

Petra Ochişor, directorul Direcţiei pentru Agricultură Gorj, a afirmat că, în această perioadă au loc verificări în teren la cultivatorii care s-au înscris în program.
Inspectorii de control au verificat toate solariile unde sunt cultivate tomate. Documentele doveditoare întocmite vor ataşate la dosarele înregistrate la Direcţia pentru Agricultură şi vor fi folosite când vor fi virate subvenţiile agricole.

Deja primele tomate cultivate în serele din Gorj ar putea apărea pe piaţă la începutul lunii iunie. Sunt multe gospodării unde roşiile sunt cultivate pe suprafeţe mai mici şi producătorii nu au fost înscrişi în program.
Multe solarii sunt la Drăguţeşti şi la Băleşti. Sute de localnici vor produce însă tomate şi le vor comercializa în pieţele agroalimentare din judeţul Gorj.

Subvenţia plătită de stat prin Ministerul Agriculturii cultivatorilor de tomate este de 3.000 de euro. Trebuie valorificată în total o cantitate de 2 tone de roşii produse în spaţiile protejate înscrise în program. Un solar trebuie să aibă 1.000 de metri pătraţi.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)