Urmărit national, prins de un polițist aflat în timpul liber

Share dacă ți-a plăcut!

Polițiștii gorjeni s-au făcut remarcați în ultima perioadă, exercitându-și atribuțiile chiar și în timpul liber. După ce un tânăr polițist aflat în concediu  a prins un agresor pe strada sa, de aceată data un urmărit national a fost găsit pe raza municipiului Târgu Jiu de un alt om al legii aflat în afara programului de lucru.

 

Marius Băcescu, polițist la Biroul de Ordine Publică – Poliția Municipiului Târgu Jiu se afla ieri  în ziua sa liberă și se deplasa împreună cu ginerele său, cu autoturismul acestuia, pentru a face unele cumpărături. La un moment dat la o trecere de pietoni a observat o persoană care semăna cu un urmărit național. Imediat a coborât din mașină și l-a abordat pe suspect, declinându-și identitatea. După câteva întrebări și-a dat seama că memoria vizuală nu l-a înșelat, iar bărbatul era pus în urmărire la nivel național, din data de 24 iunie. Tribunalul Mehedinți îl condamnase la executarea unei pedepse cu închisoarea de 4 ani, pentru comiterea unei infracțiuni de evaziune fiscală. Marius și-a anunțat colegii, iar cu ajutorul lor l-a condus pe bărbatul rețiunt la Penitenciarul Târgu Jiu pentru ispășirea pedepsei.

Nu este pentru prima data când agentul de poliție a ajutat la prinderea unui infractor.  În anul 2018 a participat la prinderea în flagrant a unui grup infracțional care reușise initial să fugă cu o sumă importantă de bani sustrasă de la o casă de pariuri în urma săvârșirii unei infracțiuni de distrugere.

Agentul șef principal de poliție Băcescu Marius este absolvent al Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, promoția 1994 și își desfășoară de atunci activitatea la IPJ Gorj.

Copyright Protect ! :)