Un fals inspector de muncă a mers în control

Share dacă ți-a plăcut!

Situație fără precedent. Un cetățean ar fi fost verificat de un bărbat care s-a recomandat a fi inspector de muncă. Falsul inspector l-a legitimat pe bărbat pe motiv că își desfășoara activitatea fără forme legale, mai mult spunând și numele persoanei din partea căreia a fost primită sesizarea.

Un cetățean din comuna Telești a trecut printr-o situație delicată atunci când un autointitulat inspector de muncă i-a trecut pragul societății pe motiv că își desfășoară activitatea la negru. Individul l-a înștiințat pe bărbat că a fost reclamat la Inspectoratul Teritorial de Muncă, spunând chiar și numele reclamantului. Falsul inspector l-a leegitimat pe bărbat și i-a luat datele personale.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a sesizat, pe data de 2.04.2019, organele competente, în vederea verificării unei sesizări primite de la un cetăţean ce reclama faptul că a fost supus unui control de către o persoană care s-a recomandat ca fiind inspector de muncă.  Falsul inspector de muncă l-a legitimat pe bărbat, consemnându-şi datele cu caracter personal ale acestuia şi avertizându-l că, la o viitoare sesizare  în care va fi reclamat, urmează a fi amendat“, a comunicat ITM .

Conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, le transmite cetățenilor să acționeze în cazul în care au suspiciuni cu privire la un control primit.

” Inspectorii de muncă se identifică în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, având asupra lor legitimaţia şi insigna care atestă funcţia pe care o îndeplinesc. De asemenea, în baza prevederilor legii amintite, nu vor dezvălui niciodată numele persoanei care semnalează încălcări ale legislaţiei muncii. Având în vedere aceste lucruri, falşii inspectori de muncă sunt uşor de identificat. Recomand cetăţenilor care se confruntă cu astfel de situaţii să se adreseze poliţiei”, a transmis George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

O astfel de eroare a comis și falsul inspector care a divulgat numele reclamantului, fapt care a strârnit imediat suspiciuni .

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)