Tot mai mulți internați la Dobrița

Share dacă ți-a plăcut!

Numărul persoanelor care suferă de afecţiuni pulmonare şi care apelează la serviciile Spitalului TBC de la Dobriţa, comuna Runcu, rămâne ridicat. Potrivit managerului unităţii medicale, Ion Ciochină, în sezonul de vară se înregistra o scădere a numărului de internări, însă cifra persoanelor care suferă de boli pulmonare se menine la un nivel crescut. În momentul de faţă, la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobriţa sunt 147 de pacienţi internaţi. Perioadele de vârf în ceea ce priveşte internările sunt lunile reci ale anului.

Numărul mediu de zile de internare este de 40 de zile pentru bolnavii cronici, iar pentru bolnavii acut este de 10 zile. De asemenea, la unitatea spitalicească există şi o salină de mari dimensiuni. Tratamentul la salină este gratuit pentru primele trei zile, dacă bolnavul este asigurat. De asemenea, costul unei şedinţe la salină este de 8 lei. Se fac în total 12 şedinţe de tratament la salină. Potrivit lui Ion Ciochină, salina Spitalului TBC de la Dobriţa este folosită de până la 10 pacienţi pe zi.

Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie de la Dobriţa, singurul din ţară dotat cu o salină de mari dimensiuni, Ion Ciochină, a declarat că la nivelul unităţii medicale pe care o conduce sunt în derulare câteva investiţii care vizează modernizarea anumitor compartimente şi dotarea cu echipamente.

Este vorba de lucrări de reabilitare interioară. A fost montat şi un lift care va fi dat în folosinţă, după finalizarea lucrărilor de reabilitare interioară. Potrivit directorului Ciochină, personalul medical şi nemedical acoperă toate activităţile care se desfăşoară la unitatea spitalicească şi nu mai este nevoie de angajări.

Share dacă ți-a plăcut!

Leave a Reply

Copyright Protect ! :)