Teren donat primăriei Târgu Jiu

Share dacă ți-a plăcut!

Patrimoniul municipiului Târgu Jiu va beneficia în curând de o nouă proprietate. Primarul municipiului, Marcel Romanescu, a anunțat ieri, la inaugurarea Muzeului Național Constantin Brâncuși, că primăria va primi ca donație un teren de peste 2600 de mp. Este vorba despre suprafața situată pe Calea Eroilor, lângă parcul Coloanei Infinitului, care, în prezent, funcționează ca parcare.
Fundația „Infinitul”, reprezentată de Maria Banu Ertegun, deținea acest teren pe care a decis să îl ofere cu titlu gratuit municipalității, pentru a-l pune în valoare în folosul operelor brâncușiene.
Edilul orașului a ținut să facă anunțul chiar de ziua mareului sculptor, considerând că este un moment oportun pentru o astfel de veste.
Astăzi Romanescu a venit în completarea declarațiilor făcute în cadru festiv și a detaliat clauzele contractuale prin care se prevede utilizarea spațiului. Municipalitatea dorește amenajarea terenului în scopul creării unui spațiu verde în care să fie amplasat bustul lui Constantin Brâncuși care, în prezent, se află în fața Casei de Cultură a Sindicatelor.
Deocamdată, documentele sunt în curs de elaborare și rămâne de văzut când vor fi puse în aplicare toate aceste intenții.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)