Șomajul se menține la nivel scăzut in Gorj

Share dacă ți-a plăcut!

Rata Șomajului în județul Gorj este sub media națională. Fruntașe la numărul de persoane în căutarea unui loc de muncă sunt județele Dolj, Buzău și  Vaslui. De asemenea, peste 1600 de agenți economici au primit deja banii pentru angajații aflați în șomaj tehnic.

În Gorj, rata  șomajului la sfârșitul lunii anterioare  a fost 2,66%, în scădere față de aprilie când AJOFM a raportat o rată de 3%. În prezent, un număr de 3612 șomeri așteaptă să fie încadrați în muncă, majoritatea fiind femei. Dintre aceștia, doar 1811 primesc indemnizația aferentă.  Gorjul se menține la jumătatea listei județelor cu un număr mare de șomeri, însă rata raportată este sub media națională de 2,90%, chiar sub media regională de 4,81%. În cap de listă se află județele Dolj, Buzău și Vaslui a căror rată a șomajului depășește 6%.

În ceea ce privește șomajul tehnic, peste 22 de milioane de lei au fost deja virați în contul a 1623 de angajatori. Peste 20 400 de persoane și-au primit banii chiar mai devreme decât data preconizată.

Pandemia a afectat numărul de locuri vacante. Dacă înaintea decretării stării de urgență au fost înregistrate 822 locuri de muncă, doar 106 mai erau disponibile la începutul lunii mai. Odată cu reluarea activității, oferta de job-uri a crescut la 382 la începutul lunii iunie. Lunar, au fost angajate  600 de persoane în martie, 113 în aprilie, iar în mai 185, înregistrându-se astfel o creștere a salariaților în rândul gorjenilor.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)