Solicitările pentru eliberarea paşapoartelor, în creştere

Share dacă ți-a plăcut!

Tot mai mulţi gorjeni din ţară sau din străinătate depun cereri pentru eliberarea sau preschimbarea paşaportului. În luna ianuarie a fost înregistrată o creştere semnificativă, raportat la perioada similară a anului trecut. Și numărul de paşapoarte electronice a crescut în prima lună din acest an, comparativ cu luna ianuarie 2018.

Valentin Surupăceanu, directorul Serviciului de Paşapoarte Gorj, a declarat că în luna ianuarie a anului 2018 au fost depuse 1.163 de solicitări privind eliberarea paşaportului, iar în luna ianuarie 2019 un număr de 1.438 de cereri. Creşterea este de 275 de solicitări. În prima lună a anului mulţi gorjeni plecaţi în străinătate obişnuiesc să revină în ţară pentru a-şi rezolva problemele legate de documentele de călătorie.

Și numărul de paşapoarte electronice a crescut cu 415 în luna ianuarie 2019, comparativ cu luna ianuarie 2018. Totodată, numărul paşapoartelor temporare a scăzut cu 141. De anul trecut legislaţia a fost modificată şi nu se mai eliberează atât de uşor paşaportul temporar, respectiv în 3 zile, la urgenţă. Termenul normal este de 10 zile, potrivit autorităţilor.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)