Solicită fonduri pentru reabilitarea Podului Ferdinand

Share dacă ți-a plăcut!

Autorităţile locale susţin că Podul Ferdinand de lângă Parcul Central şi Insuliţa din Târgu Jiu are nevoie urgentă de lucrări de reabilitare. Conform viceprimarului din Târgu Jiu, Adrian Tudor, primarul Marcel Romanescu ar trebui să trateze cu prioritate un astfel de monument. Este nevoie de fonduri pentru revopsire şi alte lucrări de întreţinere, susține vicele din municipiu.

E nevoie urgentă de fonduri pentru reabilitarea Podului Ferdinand care face legătura între Insuliţă şi Parcul Central! Adrian Tudor, viceprimarul din Târgu-Jiu susține că mai sunt două tronsoane din vechiul pod, însă amplasate pe celalalt mal al râului. Şi acestea trebuie reabilitate, însă din cauza tonajului ridicat nu pot fi relocate. Un singur modul are 80 de tone. Este nevoie de o macara uriaşă care nu poate fi montată pe malul râului Jiu.

Vicele Adrian Tudor susține că a fost în urmă cu o lună de zile la modulele lăsate în afara vechiului pod şi nu sunt soluţii pentru mutarea acestora. Nu se pot folosi nici elicoptere, cu toate că a fost avansată şi soluţia respectivă. Tudor a mers în zonă inclusiv cu specialişti de la Ministerul Apărării în încercarea de a găsi o soluție.

Podul a fost construit între anii 1894 şi 1895 şi este denumit Podul lui Ferdinand. A fost inaugurat oficial pe data de 3 iulie 1897, acesta fiind construit după planurile a doi ingineri francezi.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)