Solicită ajutor guvernamental pentru reabilitarea drumurilor distruse de viitură

Share dacă ți-a plăcut!

Autoritățile județene vor solicita Guvernului un ajutor financiar pentru a repara drumurile din comuna Slivilești, grav afectate de viituri. Comisia tehnică din cadrul Prefecturii Gorj a evaluat în acestă săptămână pagubele produse de precipitații la drumurile locale din localitatea amintită.

Majoritatea drumurilor din Slivilești sunt din pământ și sunt acoperite cu pietriș. Cantitatea mare de apă venită de pe dealurile din comună a eliminat pietrișul de pe șosele. Astfel, a rămas noroiul care s-a uscat, iar drumurile au devenit greu practicabile. Subprefectul de Gorj, Sorin Arjoca, a declarat că la nivel local nu sunt fonduri pentru reabilitare. Prin urmare solicitarea va viza alocarea de fonduri din fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului.
Se va încerca la un moment dat obținerea unei finanțări consistente, astfel încât șoselele comunale din Slivilești să fie asfaltate și prăvăzute cu șanțuri dalate pentru preluarea apelor pluviale.

Drumurile comunale și sătești de pe raza comunei Slivilești au fost distruse de viituri, în urma precipitațiilor abundente. Apele au măturat piatra de pe drumuri, iar acestea au devenit aproape impracticabile.

Copyright Protect ! :)