Și cu amendă de 7000 de lei, și cu lemnul confiscat

Share dacă ți-a plăcut!

Noile controale efectuate de polițiștii gorjeni la depozitele de material lemnso, s-au încheiat cu sancțiuni contravenționale usturătoare pentru patroni. Pe lângă amenzi, s-a dispus și confiscarea lemnului. Verificările în domeniul silvic, vor fi continuate de către oamenii legii și sancționate.

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică , au desfășurat o acțiune în orașul Bumbești Jiu, cu scopul prevenirii și combaterii ilegalităților comise împotriva fondului forestier. Acțiunea a vizat depistarea, atât în ceea ce privește deținerea, tăierea și transportul, cât și comercializarea maselor lemnoase, în mod ilegal. Verificările s-au desfășurat în cadrul a două socități comerciale din localitate, iar neregulile nu au întârziat să apară. Una dintre societăți a primit 4 mc de lemn din specia pin, fără documente legale de proveniență, iar la destinație, în sistemul SUMAL, nu au fost verificate avizele de însoțire a materialului lemnos.
” Având în vedere cele constatate, polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.000 lei, conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și au dispus confiscarea întregii cantități de material lemons”, a transmis Miruna Prejbeanu, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Și cea de-a doua societate a fost sancționată contravențional, după ce oamenii legii au decoperit că un volum de 10 mc de material lemons, a fost expediat fără aviz de însoție. Și în acest caz, s-a dispus confiscarea valorică a materialului lemons.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)