Se recalifică pentru a se angaja mai ușor

Share dacă ți-a plăcut!

Gorjenii şomeri pot avea mai multe şanse la angajare în urma cursurilor de recalificare organizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă. În prima lună a acestui an au fost organizate trei cursuri de formare profesională.  Potrivit  reprezentanților Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, şomerii se vor califica în meseriile de instalator, sudor şi lucrător în comerţ.

Cursurile de formare profesională realizate de AJOFM îi ajută pe gorjenii care sunt şomeri să se recalifice pentru a se putea angaja mai uşor.

În prezent, cursurile de formare profesională sunt urmate de 83 de şomeri. Dintre aceştia 62 sunt şomeri indemnizaţi şi 21 neindemnizaţi. Şeful AJOFM Gorj a mai declarat că au fost integraţi deja în câmpul muncii 53 de şomeri absolvenţi de cursuri de formare profesională derulate prin Agenţie şi finalizate la finalul anului 2018.

Anul trecut au fost angajaţi 500 de şomeri absolvenţi de cursuri, faţă de o medie de 400 în anii trecuţi. Procentul de realizare este de 125%. Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj a mai declarat că vor mai fi organizate în perioada următoare cursuri de confecţioner tâmplărie aluminiu şi mase plastice, comunicare în limba engleză, dulgher-tâmplar-parchetar şi zidar-pietrar tencuitor.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)