Se deschide fabrica de componente auto de la Sadu

Share dacă ți-a plăcut!

Firma de componente pentru industria auto LEONI îşi deschide mâine fabrica de la Bumbeşti-Jiu. Societatea are câteva sute de angajaţi la punctul de lucru din incinta Parcului Industrial de la Bumbeşti-Jiu. Aici se vor produce componente auto pentru compania Dacia-Renault, în momentul de față fiind déjà depuse CV-uri pentru majoritatea categoriilor de personal.

Numărul de angajaţi la firma de component auto Leoni va creşte până la finalul acestui an, având în vedere faptul că procesul de recrutare de personal va continua şi după deschiderea fabricii. Inaugurarea acesteia va avea loc mâine dimineață.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj susține că în momentul de față există CV-uri depuse pentru majoritatea categoriilor de personal. Sunt însă câteva posturi care nu vor putea să fie ocupate de gorjeni, urmând să fie adus din alte zone personal specializat. În ultimii ani muncitorii calificaţi au plecat din Gorj, unii în alte judeţe, iar alţii în afara ţării, pe salarii mult mai mari. În aceste condiții este necesar ca învăţământul să se coreleze cu cerinţele pieţei muncii şi să producă specialiştii şi muncitorii de care este nevoie.

Firma Leoni a venit în Parcul lndustrial de la Bumbeşti-Jiu în locul companiei Pirelli, care a închis în urmă cu un an punctul de lucru de la Sadu. Firmele care îşi deschid puncte de lucru în parcurile industriale beneficiază de scutire de la plata impozitului pe terenuri şi clădiri.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)