Școala siguranței Tedi

Share dacă ți-a plăcut!

În cadrul programului Național preventiv-educativ ”Școala Siguranței Tedi”, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, cu sprijinul Serviciului Rutier, Serviciului de Acţiuni Speciale şi Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, au desfăşurat activităţi la Colegiul Tehnic Mătăsari.

Programul ”Școala siguranței Tedi” implică dezbateri pe mai multe teme privind siguranța minorilor în diverse contexte, la școala, acasă, pe stradă și în vacanță. Activitățile sunt concretizate în organizarea unor ore de informar, prin evenimente care să stârnească interesul celor mici. Colegiul Tehnic Mătăsari a fost gazda activităţilor desfăşurate de poliţiştii gorjeni, elevii fiind surprinşi de vizita ursuleţului Tedi, care a interacționat cu micuții
Ursulețul Tedi i-a premiat pe elevii înscriși în program, fapt care le-a stârnit încântarea celor mici, determinați fiind să îi adreseze urale.

Oamenii legii i-au sfătuit pe școlari cum să se deplaseze pe drumurile publice și le-au explicat la ce riscuri se expun prin nerespectarea regulilor de cirulație. Elevii s-au putut bucura și de folosirea tehncii și dotărilor autospecialelor de poliție, manifestându-și interesul pentru meseria de polițist.
Câinii Rota și Max, din dotarea Serviciului Criminalistic, le-au stârnit încântarea celor mici prin exerciții de dresaj, fiind aplaudați minute în șir. Siguranţa în unităţile şcolare reprezintă o prioritate pentru poliţiştii gorjeni, motiv pentru care, în parteneriat cu unităţile de învăţământ,motiv pentru care acționează pentru creșterea gradului de siguranță în școli.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)