Scandalul de la Primăria Albeni se mută la Parchet

Share dacă ți-a plăcut!

Autoritățile din Albeni s-au ales cu o nouă plângere penală, de data acesta la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești. Astfel, scandalul dintre primarul din Albeni, Ionuț Stan, și contabil se mută la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești.

În urma vizitei efectuate de Corpul de Control al Prefecturii la Primăria Albeni s-a stabilit că este de competența organelor de cercetare să verifice ilegalitățile semnalate de contabilul unității. Acesta ar fi sesizat că ar fi fost pus în situația de a întocmi anumite situații și documente, însă a avut suspiciuni cu privire la legalitate și a refuzat. Ulterior, funcționarul Primăriei Albeni, aflat în conflict cu primarul Ionuț Stan, a trimis o petiție Prefecturii Gorj pentru a face verificări.
Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a luat act de sesizare și a decis să trimită Corpul de Control la fața locului. Inspectorii prefecturii s-au lămurit însă că nu pot face o verificare administrativă, întrucât cele sesizate ar fi de competența organelor de cercetare penală. Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj, a declarat că doar o parte a verificărilor a fost încheiată. Există mai multe petiții primite de la Albeni, inclusiv de la locuitorii comunei. Din primele verificări realizate de Corpul de Control al prefectului de Gorj s-a stabilit că s-ar putea contura posibile fapte penale și au transmis documentația procurorilor din Târgu-Cărbunești.

Corpul de Control al Prefecturii Gorj s-a deplasat de mai multe ori în ultimii doi ani la Primăria Albeni, unde scandalurile se țin lanț.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)