”Salvați Copiii”, la maternitatea Târgu-Jiu

Share dacă ți-a plăcut!

Organizația ”Salvați Copiii” a avut o inițiativă demnă de laudă. Reprezentanții organizației au analizat situația primită de la medicii Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu și au luat decizia de a ajuta la dotarea Secției de Neonatologie a unității medicale. Aparatură medicală, în valoare de aproape 130.000 de euro a fost adusă în gorj.
Un incubator de terapie intensivă, o masă radiantă, unbalon de resuscitare, un pulsoximetru cu senzori, un set suport respirator și un monitor de fucții vitale petrnu nou născuți, vor ajunge în Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, datorită eforturilor Organizației „Salvați Copiii”. Costurile aparaturii moderne se ridică la 128.834 de lei. Decizia de dotare a Secției de neonatologie din cadrul unității medicale, a venit în urma datelor primite chiar de la medicii care prestează în cadrul acestui spital . Toate aparatele sunt vitale pentru nou-născuți.

” Salvați Copiii a decis să pună în aplicare un plan de măsuri urgente și, în urma consultărilor cu medicii, să doteze secțiile de terape intensivă neonatală unde prematurii pot fi salvați. Este o responsabilitate pe care o împărtășim cu partenerii și susținătorii noștri, care au înteles că situația este una cu adevărat urgentă”, a tansmis Gabriela Alexandrescu, Președintele Executiv Salvați Copiii România.

Anul trecut, 340 de nou-născuți au avut nevoie de îngrijiri la terapie intensivă, în cadrul SJU, din care 23 de prematuri. 18 dintre aceștia chiar au necesitat transportarea la altă unitate medicală, deoarece în spital nu se găsea aparatura necesară suopaviețuirii. Dotarea este partea unui programde combatere a mortalității infantile.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)