S-a redeschis circulația pe Transalpina

Share dacă ți-a plăcut!

Șoseaua Transalpina a fost redeschisă de astăzi. Decizia a fost luată de o comisie care a urcat la Rânca și care a decis că sunt întrunite condițiile pentru a se circulația în condiții de siguranță pentru conducătorii auto. Transalpina a fost închisă în ultimele 6 luni, din cauza zăpezii și a condițiilor meteo nefavorabile.

Traficul rutier pe cea mai înaltă șosea din România a fost reluat, începând de astăzi. O comisie de specialiști a analizat la fața locului dacă sunt întrunite condițiile pentru redeschiderea Transalpinei.
Din comisie au făcut parte prefecții județelor Gorj și Vâlcea, dar și reprezentanți ai Serviciilor rutiere din cele două județe.

Autoritățile au decis, însă că se va putea urca pe Transalpina cu autovehicule de până în 7,5 tone și doar pe timp de zi, respectiv între orele 08.00-20.00. Vremea rămâne capricioasă la munte, în ciuda faptului că din punct de vedere calendaristic a venit vara.
Secția de Drumuri Naționale Târgu-Jiu a lucrat cu utilaje de deszăpezire inclusiv în aceste zile pentru a înlătura stratul de zăpadă din mai multe zone de creastă, pe DN 67 C, între Rânca și Obârșia Lotrului. Transalpina este o atracție atât pentru turiștii români, cât și pentru străini, dar nu poate fi străbătută decât vara și la începutul toamnei. Este și motivul pentru care proprietarii de pensiuni și hoteluri din Rânca se plâng în fiecare an că înregistrează pierderi, dacă se întârzie cu redeschiderea traficului rutier pe cea mai înaltă șosea din România.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)