Romanescu: Riscăm să punem lacătul pe primărie!

Share dacă ți-a plăcut!

Bugetul Primăriei Târgu Jiu nu ajunge decât până la 1 septembrie, dacă nu vor fi alocate fonduri suplimentare de la Consiliul Judeţean Gorj. Declarația a fost făcută astăzi de primarul Municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, acesta arătându-se extrem de îngrijorat de faptul că bugetul pe anul în curs este foarte mic și nici măcar nu a fost aprobat până acum.

Execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli la Primăria Târgu Jiu a devenit o misiune imposibilă. În opinia primarului Marcel Romanescu este nevoie urgentă ca de la Consiliul Judeţean Gorj să fie alocate fonduri suplimentare pentru acoperirea unor goluri prezente la anumite capitole din bugetul pe acest an.
Primarul din Târgu Jiu a precizat că municipalitatea a rămas fără o parte din fonduri după ce au fost modificaţi indicatorii la lucrările de modernizare a infrastructurii scoase la licitaţie. Firmele au fost nevoite să majoreze costurile cu manopera şi nu se mai încadrau în bugetele iniţiale anunţate pentru lucrări.
Marcel Romanescu a spus că în momentul de faţă sunt bani pentru a se funcţiona doar până în jurul datei de 1 septembrie.

Edilul a precizat că se va afla în situaţia ca din septembrie să pună lacătul pe uşa primăriei. Bugetul este foarte mic şi nici măcar nu a fost aprobat. Primarul a spus că va fi nevoit să reducă drastic anumite cheltuieli cu investiţiile. Prioritate vor avea proiectele cu finanţare europeană şi asigurarea cofinanţărilor la proiectele respective în detrimentul unor investiţii de la bugetul local.
Mai este nevoie de lucrările în execuţie sau deja licitate şi pentru care trebuie să fie asigurate în mod obligatoriu banii. Nu se mai poate renunţa la investiţiile respective. Din păcate, lucrările la canalizarea din Drăgoieni sunt blocate în momentul de faţă, din cauza constructorului. Lucrările merg foarte greu, deşi termenul de finalizare este jumătatea anului, a mai declarat edilul din Târgu Jiu.

Marcel Romanescu a cerut conducerii Consiliului Judeţean Gorj să repartizeze fonduri în raport cu numărul de locuitori din fiecare unitate administrativ teritorială. În municipiul Târgu Jiu sunt asigurate servicii şi investiţii şi pentru ceilalţi locuitori ai judeţului. Mulţi gorjeni vin zilnic la Târgu Jiu pentru a rezolva diferite probleme şi au nevoie de o infrastructură decentă, potrivit lui Romanescu.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)