Rețea de gaze naturale pentru 12 localități din Gorj

Share dacă ți-a plăcut!

Oraşul Novaci şi alte 11 localităţi din Gorj ar putea beneficia de reţele de gaze naturale pentru cetăţeni şi pentru instituţii. Potrivit primarului din Novaci, Dumitru Leuştean, 11 localităţi au rămas unite într-un grup, alături de orașul pe care îl conduce. O firmă de specialitate realizează studii de fezabilitate pentru fiecare localitate în parte, iar până pe 30 aprilie documentaţiile vor fi definitivate.

Comunele Dăneşti, Scoarţa, Bălăneşti, Săcelu, Bumbeşti-Piţic, Bengeşti Ciocadia, Prigoria, Roşia de Amaradia, Alimpeşti, Polovragi, Baia de Fier, Crasna şi Muşeteşti ar putea beneficia de reţele de gaze naturale pentru cetăţeni şi pentru instituţii, alături de orașul Novaci, urmând ca o firmă de specialitate să realizeze studii de fezabilitate pentru fiecare localitate în parte.
În ceea ce priveşte oraşul Novaci, aici există o conductă de aducţiune care vine de la Colibaşi şi este aproape de centrul oraşului Novaci. Din păcate, proiectul de introducere de gaze naturale la Novaci s-a oprit în anul 2014.

Conform primarului din Novaci studiile de fezabilitate sunt aproape finalizate. Este nevoie de stabilirea sumelor necesare pentru realizarea investiţiilor. Fiecare localitate va avea datele financiare pentru accesarea de fonduri. Dumitru Leuştean a declarat că până pe 30 aprilie documentaţiile vor fi definitivate. Ca surse de finanţare, edilul spune că vor putea fi accesate sume prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii.

De asemenea, mai poate fi obţiunută finanţare şi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Fiecare primărie va decide, însă spre ce sursă de finanţare se va îndrepta. Există condiţii puse la fiecare fond din care vor putea fi accesare sume de bani pentru construirea reţelelor de gaze naturale.

Autoritățile susțin că introducerea de gaze naturale în localitățile din Gorj este o prioritate, mai ales că încălzirea cu lemne în sezonul rece este îngreunată ca urmare a faptului că majoritatea pădurilor au devenit private, iar prețul lemnului este tot mai scump.

Copyright Protect ! :)