Procurorii DIICOT, anchetă la DGASPC

Share dacă ți-a plăcut!

Scandal de proporții la Protecția Copilului! Copiii și bătânii din trei centre ale DGASPC, ar fi primit medicamente fără prescripție medicală în anul 2016. Situația este  într-atât de dramatică, încât cazul este anchetat chiar de procurorii DIICOT. Acuzațiile sunt extrem de grave, având în vedere că  medicamentele psihotrope nu pot fi administrate fără o recomandare a unui specialist.

Cazul a fost sesizat de Dumitru Cotrună,fostul Director General, după efectuarea mai multor anchete interne, suspectând că pacienții erau sedați cu medicamente psihotrope, după ureche. Deși ancheta bate pasul pe loc de doi ani, procurorii au cerut documente pentru continuarea cercetării abia anul trecut. Ultimele luni au fost pline pentru angajații DGASPC, aceștia au fost chemați la audieri, sesizarea vizând trei centre.

„În sesizare erau semnalate aspecte de natură penală în procedura privind achiziţia, păstrarea şi distribuirea de medicamente cu conţinut stupefiant şi psihotrop la cele trei complexe de servicii. ”, a transmis Laurențiu Diaconescu, directorul DGASPC Gorj.

Personalul medical îi „liniștea” pe pacienți  cu medicamente ce aveau efect asemnănător drogurilor, așadar acuzațiile sunt deosebit de grave. Cazul a fost preluat de DIICOT, Reprezentanții confirmând că ”pe rolul DIICOT – Biroul Teritorial Gorj se află înregistrată o cauză penală în care se efectuează urmărirea penală «in rem» pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc”. Medicamentele psihotrope trebuie administrate, doar sub parafa unui medic specialist, fapt de care nu s-a ținut cont de către angajații DGASPC.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)