Probleme în unitățile de învățământ la început de an școlar

Share dacă ți-a plăcut!

Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a declarat că nu este mulţumit de modul în care arată unele unităţi de învăţământ din judeţ, înainte de încperea anului şcolar. Mai multe comisii de control au verificat şcolile din judeţ, iar în anumite cazuri concluziile nu sunt pozitive. Într-o sală de clasă de la o şcoală din comuna Padeș există oricând riscul ca tavanul să se prăbușească, iar prefectul Ciprian Florescu a dat dispoziţie să nu se ţină cursuri în spaţiul respectiv. De asemenea, tot la Padeş la o şcoală din localitate, autorităţile s-au apucat să lase unitatea de învăţământ fără acoperiş. Acesta a fost dat jos şi se lucrează la un acoperiş nou. Prefectul a declarat că lucrarea nu va fi gata până pe 11 septembrie.

Potrivit prefectului, la Leurda,  nu există autorizaţii din punct de vedere sanitar. Autorităţile au depus documentaţiile pentru a fi eliberate de Direcţia de Sănătate Publică. La Bolboşi toaletele erau în afara şcolii şi a fost luată decizia de a fi mutate în incinta unității de învățământ. Lucrările încă nu sunt finalizate. Totodată, la Godineşti şcoala din zonă nu are gard împrejmuitor.

Probleme sunt destule în învăţământul preuniversitar, admite prefectul de Gorj. Ciprian Florescu. Acesta a spus că cea mai mare problemă este cea a toaletelor care nu sunt în incinta spaţiilor de învăţământ. De asemenea, pentru o parte din şcoli investiţiile au fost momentan amânate, în lipsa unor proiecte majore de finanţare.

Share dacă ți-a plăcut!

Leave a Reply

Copyright Protect ! :)