Probe prelevate de la prietenii din Gorj ai italianului depistat cu coronavirus

Share dacă ți-a plăcut!

După ce un italian confirmat pozitiv cu coronavirus a vizitat localități din județul Gorj, autoritățile au decis să ia măsuri preventive. Persoanelor cu care acesta a intrat în contact li s-au prelevat probe pentru a fi trimise la Institutul Matei Balș din București și li s-a impus izolarea la domiciliu. Cetățeanul în vârstă de 71 de ani deține mai multe afaceri în România, printre care și fostul abator din comuna Drăguțești. În urma vizitei sale în primăria Drăguțești pentru a achita taxele și impozitele aferente, primarul a declarat că se va face o dezinfecție totală în instituție în acest weekend, iar până atunci, accesul cetățenilor în clădire va fi restricționat.
De asemenea și cursa Bologna-Craiova de marți seara a fost anulată după ce s-a stabilit că aeronava este cea în care a călătorit italianul. Avionul a aterizat pe aeroportul din Craiova doar cu echipajul la bord și a fost dezinfectată, în acest timp operându-se alte zboruri.
Prefectul județului Dolj a declarat că sunt căutați cei 44 de pasageri ai aceluiași zbor, dar și angajații firmei de la care bărbatul și-a închiriat o mașină pentru a ajunge în județul Gorj.
Cetățeanul infectat deține și un apartament în municipiul Târgu Jiu, iar în această dimineață au fost prelevate probe de la prieteni ai bărbatului care locuiesc și în cartierul Grivița cu care acesta a intrat în contact în perioada 18-22 februarie, cât s-a plimbat prin România. În acest moment se află sub atenta supraveghere a medicilor din Rimini.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)