Primele 6 luni cu pierderi pentru CEO

Share dacă ți-a plăcut!

Președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorinel Boza, admite că entitatea energetică pe care o conduce înregistrează pierderi în prima jumătate a lui 2019. În opinia acestuia, cauza principlală o reprezintă valoarea mare a certificatelor de dioxid de carbon.

Boza este de părere că atâta timp cât prețul unui certificat de carbon va depăși prețul de 14, 5 euro, rezultatele vor fi negative. Numai în ultima săptămână, acesta s-a situat între 28 și 29 de euro, adică dublu față de valoarea peste care bilanțul CEO este negativ.

Despre schema de sprijin promisă de guvernanți celor de la Complexul Energetic Oltenia nu se mai aude nimic. Sindicaliștii și salariații așteaptă să li se comunice dacă va primi compania sprijin pentru a cumpăra certificatele de dioxid de carbon.

Fără acest ajutor, liderii de sindicat spun că nici nu vor mai putea lua în calcul negocierea unui nou contract de muncă.

Anul trecut a fost încheiat de CEO, ca și prima parte a acestui an, tot cu pierderi, acestea ridicându-se la sfârșitul lui 2018 la suma de 1,13 miliarde lei noi.
Nu au fost comunicate, deocamdată, oficial, de către conducerea CEO, informații despre cuantumul pierderilor înregistrate în primele 6 luni ale lui 2019.

Copyright Protect ! :)