Primăria Târgu Jiu vrea să interzică panourile publicitare în apropierea operelor brâncuşiene şi a altor monumente din oraş

Share dacă ți-a plăcut!

Municipalitatea din Târgu Jiu intenţionează să interzică orice tip de afişaj publicitar şi de promovare în apropierea monumentelor realizate de Constantin Brâncuşi şi a altor opere din oraş. Viceprimarul din Târgu Jiu, Adrian Tudor, a cerut sprijin Direcţiei pentru Cultură, pentru a reglementa problema afişajului în apropierea unor monumente importante, precum statuia Ecaterinei Teodoriu, a lui Tudor Vladimirescu sau a casei Casa „Moangă”, în vecinătatea cărora se află reclame la produse din carne.

Pentru a elimina astfel de afişaje va fi elaborat un regulament de către municipalitate. Adrian Tudor susţine că oraşul Târgu Jiu arată în prezent „ca o sorcovă”.

Deși criticat în repertate rânduri pentru slaba activitate, Pompiliu Ciolacu junior, şeful Direcţiei pentru Cultură Gorj, a promis că va susține inițiativa autorităţilor locale şi că va sprijini primăria în acest demers. Afişajul publicitar în zona de protecţie a monumentelor are nevoie de aviz de specialitate de la Direcţia pentru Cultură.

 

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)