Primăria din Stoina, condusă de un consilier local până la următoarele alegeri

Share dacă ți-a plăcut!

Primăria din Stoina se află într-o situaţie inedită. Primăriţa Ioana Buşe şi-a pierdut mandatul după ce a fost condamnată definitiv la un an şi şase luni de închisoare. Ioana Buşe a fost obligată anul trecut să renunţe la post şi a devenit consilier al viceprimarului Cristian Ionescu.

Acesta a preluat atribuţiile primarului. Recent, instanţa supremă a stabilit că nici viceprimarul cu atribuţii de primar nu mai poate să rămână pe post. Vicele a devenit incompatibil, ca urmare a unui raport întocmit de Agenţia Naţionalăde Integritate. Raportul a rămas definitiv în instanţa de judecată.

Prim urmare şi Cristian Ionescu trebuie să plece din fruntea Primăriei Stoina.

Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Legalitatea Actelor din Prefectura Gorj, a declarat că în urma deciziei instanţei, Consiliul Local Stoina trebuie să se întrunească şi să vacanteze postul de viceprimar, iar apoi să stabilească un nou consilier local în locul lui Cristian Ionescu. Ulterior, din rândul aleşilor locali va fi desemnat un viceprimar care va exercita până la alegerile din 2020 atribuţiile de primar.  Prefectura Gorj va trebui să fie notificată în legătură cu parcurgerea etapelor legale pentru desemnarea unui nou şef la primărie.

 

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)