Primar condamnat pentru fraudă cu fonduri europene

Share dacă ți-a plăcut!

Primarul comunei Bumbești-Pițic a fost condamnat de către Tribunalul Gorj la 2 ani și 3 luni închisoare cu suspendare pentru fraudă cu fonduri europene. Acesta ar fi înfințat o fermă de vaci care în realitate, nu a existat niciodată.

Edilul ar fi ajutat-o pe fiica sa, Alina Doboș, să obţină 177.780 lei, fonduri nerambursabile de la APIA, pentru o fermă de vaci care în realitate nu a existat niciodată. Potrivit anchetatorilor, primarul împrumuta 15 vaci din localitate, când aveau loc controale, şi le schimba crotaliile să pară că sunt ale lui. Edilul a fost reclamat chiar de un localnic. Fiica acestuia a fost și ea condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare pe un termen de supraveghere de 3 ani.

Alături de condamnare, pentru ambii inculpați Tribunalul a dispus și pedeapsa complementară de interzicere a exercitării unor drepturi, respectiv drepturile de a fi ales în autorități publice, sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de  a desfățura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii.

De asemenea, atât Michy Nioață cât și Alina Doboș trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 de zile, la primăria Bumbeşti Piţic sau la şcoala Gimnazială Bumbeşti Piţic. În caz contrar, instanţa va revoca suspendarea sub supraveghere şi va dispune executarea pedepsei.

Familia Nioață va trebui să restituie integral subvențiile obținute ilegal, instanța instituind  sechestru încă din anul 2017 pe mai multe terenuri ale fiicei edilului.

Primarul a fost contactat pentru un punct de vedere, însă nu a răspuns la telefon.

 

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)