Preţul certificatelor de dioxid de carbon a explodat. Un parlamentar propune subvenţionarea acestora de către stat

Share dacă ți-a plăcut!

Unul dintre parlamentarii de Gorj susţine că problema creşterii preţului la certificatele de CO2 trebuie tratată cu maximă seriozitate. Complexul Energetic Oltenia are nevoie de sub un certificat de CO2 pentru fiecare megavat produs pentru a putea să funcţioneze. În ultimele două luni, preţul unui certifica de CO2 a ajuns de la 10 euro la 14,7 euro.

Deputatul de Gorj, Mihai Weber, susţine că este necesar să se găsească soluţii pentru ca unele companii energetice strategice, aşa cum este Complexul Energetic Oltenia, să fie ajutate cu subvenţionarea preţului la certificatele respective, de la o sumă de achiziţie în sus.

O decizie în acest sens ar putea fi luată numai la nivelul Ministerului Energiei şi al Guvernului, mai susţine Mihai Weber.

Parlamentarul este de părere că propunerea va trebui dusă şi în Parlamentul European. Mihai Weber a precizat că a discutat problema preţului certificatului de CO2 cu ministrul de resort şi cu directorul Complexului Energetic Oltenia. Deputatul a arătat că în ultimii ani preţul s-a dublat, iar acest lucru atârnă greu în activitatea companiei energetice cu sediul la Târgu Jiu.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)