Prefectura cercetează cazul bărbatului rămas fără certificat de deces mai mult de 48 de ore

Share dacă ți-a plăcut!

O familie îndoliată din comuna Ionești, al cărei membru în vârstă de 88 de ani a decedat zilele trecute, a întâmpinat mari probleme la eliberarea certificatului  de deces.

Familia este nevoită să transporte decedatul la Timișoara unde acesta are cavou, însă autoritățile locale nu au eliberat certificatul de deces. Vinovat se pare că ar fi secretarul primăriei care ieri nu a fost la serviciu, iar astăzi ar fi refuzat eliberarea certificatului de deces.

Situația a ajuns și la Prefectura județului Gorj care va demara o anchetă în acest caz, trimițând deja Corpul de Control la fața locului. Dacă se va constata că reprezentantul stării civile al primăriei Ionești nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu, acesta riscă să fie sancționat de Comisia de Disciplină.

Corina Belteu, purtător de cuvânt Prefectura Gorj 

Nu este prima dată când secretarul comunei încalcă regulile. În trecut, acesta a mai fost sancționat în Comisia de Disciplină pentru că a refuzat în nenumărate rânduri să trimită Hotărârile de Consiliu Local către prefectura județului.

În final, certificatul de deces a fost eliberat, însă verificările Instituției Prefectului vor continua în acest caz.

Copyright Protect ! :)