Prefectul face apel la calm în gestionarea situaţiei de la Motru, unde un copil suspect de meningită, a decedat

Share dacă ți-a plăcut!

Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a declarat că nu trebuie creată panică în jurul situaţiei de la Motru, unde un copil de 4 ani a decedat cu suspiciune de meningită. Florescu este de părere că evenimentul este regretabil, iar familia este afectată. Comunitatea din Motru nu trebuie, însă să intre în panică. Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul Şcolar Judeţean au luat măsurle necesare pentru ca alte cazuri să nu mai apară, susține prefectul de Gorj.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că cele două grădiniţe au fost dezinfectate. De asemenea, va fi urmată aceeași procedură la toate unităţile pe unde a trecut copilul. Alţi doi copii care prezentau suspiciuni au fost verificaţi din punct de vedere medical şi nu sunt probleme, a precizat prefectul Florescu.

Ciprian Florescu susține că a trimis informări la Ministerul Educaţiei şi la Ministerul Sănătăţii în legătură cu situaţia de la Motru. Prefectul de Gorj speră să fie vorba doar de un caz izolat, în prezent autoritățile fiind în așteptarea rezultatelor analizelor în cazul micuțului decedat.

 

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)