Politicienii locali, reacții după a doua schimbare de premier din ultimele şase luni

Share dacă ți-a plăcut!

Politicienii din Gorj au comentat decizia PSD de a-l schimba din funcţie pe premierul Mihai Tudose. Acesta din urmă a rezistat o jumătate de an în funcţie, fiind obligat de partid să îşi dea demisia, ca urmare a pierderii sprijinului politic.

Deputatul de Gorj, Alin Văcaru susține că acest lucru era previzibil, în condițiile în care PSD s-a transformat în partidul lui Liviu Dragnea. Văcaru nu exclude posibilitatea ca lui Mihai Tudose să i se fi propus o funcție importantă, în schimbul plecării de la Guvern.

În schimb, Dian Popescu, liderul ALDE Gorj, susţine că gestul plecării lui Mihai Tudose este unul normal, având în vedere că acesta a fost numit în funcţie cu susţinerea partidului. Prin urmare tot partidul l-a înlăturat din fruntea Guvernului.

Dian Popescu spune că ce se întâmplă în aceste zile la PSD ţine de normalitatea politică şi nu mai trebuie comentat, având în vedere că majoritatea membrilor Comitetului Executiv Naţional al PSD au decis retragerea spirijinului politic pentru Mihai Tudose.

Radu Miruţă, reprezentant al USR Gorj, este însă de părere problemele în PSD au legătură cu dosarele penale pe care le au anumiţi lideri social-democraţi. Miruţă a declarat că în zece ani au fost schimbate zece guverne. Potrivit lui Miruţă, social-democraţii nu fac dovada că sunt responsabili şi afectează imaginea ţării pe plan extern.

Radu Miruţă a mai spus că alegerile anticipate ar fi o soluţie, deşi USR respectă majoritatea parlamentară. Cu toate acestea, reprezentantul USR Gorj spune că pesediştii nu mai sunt de încredere, având în vedere că în şase luni au schimbat doi premieri.

Deputatul liberal, Dan Vâlceanu susține că PSD dovedește încă o dată că este incapabil să guverneze și indiferent cine va fi premier va intra în conflict direct cu Liviu Dragnea care își dorește controlul suprem.

Mihai Fifor, ministru al Apărării, a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru a fi premier interimar. Iohannis a anunțat pentru mâine consultări cu partidele, în vederea stabilirii premierului desemnat pentru formarea unui nou Guvern. Astăzi s-a stabilit cine va fi noul premier propus de PSD, într-o nouă ședință a Comitetului Executiv Național. Este vorba de europarlamentarul Viorica Dăncilă,  șefa organizației de femei din PSD .

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)