Podul de la Turcinești a crăpat. Autoritățile spun că nu e niciun pericol

Share dacă ți-a plăcut!

Podul care leagă localitățile Târgu Jiu și Turcinești a fost afectat de precipitații, mai multe fotografii apărând în mediul online însoțite de comentarii deloc favorabile autorităților răspunzătoare. Acestea din urmă, însă, spun că este vorba doar de o zonă limitată în care au fost executate lucrări cu caracter provizoriu și că nu este vorba de vreun pericol pentru cei care îl traversează.

Acest pod a fost dat în folosință în urmă cu doar două luni.

Marius Florică, directorul IDP Gorj, entitate care s-a ocupat de lucrările de la pod, a declarat că este vorba despre o zonă restrânsă în care au fost efectuate lucrări cu caracter provizoriu. Între cele două segmente care alcătuiesc podul a fost amenajat un refugiu. În urma precipitațiilor asfaltul a crăpat. Această zonă, însă, nu face parte din proiect, iar lucrările de amenajare se vor relua imediat ce vremea va fi favorabilă.

Podul de la Turcinești a fost închis din 16 aprilie, după ce doi piloni au fost grav afectați de apele Jiului. Guvernul a alocat suma de 9 milioane de lei pentru reparații, iar Consiliul Județean a organizat o licitație castigată de Întreprinderea de Drumuri și Poduri Gorj. Podul a fost redat circulației pe 2 octombrie. Constructorul s-a încadrat în termenul de finalizare a lucrărilor, în ciuda faptului că pe râul Jiu s-a produs o viitură care a afectat organizarea de şantier.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)