Pod prăbușit, muncitori prinși sub dărâmături

Share dacă ți-a plăcut!

Situație dramatică în localitatea Stoina, după ce un pod s-a prăbușit, iar muncitorii au rămas prinși sub dărâmături. La fața locului s-au deplasat atât echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj, cât și ambulanțe din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.
Inițial, salvatorii au fost puși în alertă de apelantul care a sunat la numărul unic de urgență , și a sesizat faptul că în urma prăbușirii unui pod, 7 victime au fost prinse sub dărâmături. Când au ajuns la fața locului, autoritățile au constatat că două persoane se aflau blocate sub traversa unui pod în lucru, care a căzut. S-a intervenit cu două autospeciale pentru descarcerare, un container multrisc destinat căutării –salvării de persoane, o autospecială de transport victime multiple , două ambulanțe SMURD și două ambulanțe din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean GORJ. Mai mult, planul roșu de intervenție a fost activat la nivelul județului Gorj.

În total , în urma dramaticului incident, au fost înregistrate 4 victime. Un bărbat și o femeie au fost prinși sub dărâmături, iar pompierii militari au intervenit pentru extragerea acestora. Alți doi bărbați au suferit leziuni minore.
” Femeia care a suferit leziunile cele mai grave urmează să fie preluată de elicopterul SMURD de pe stadionul din localitatea Stoina, unul dintre bărbați este transportat la spitalul din Târgu-Cărbunești iar ceilalți doi bărbați la spitalul din Târgu-Jiu”, a transmis Florin Chisim, purtător de cuvânt ISU Gorj.

Inspectoratul Teritorial de Muncă s-a autosesizat în acest caz, iar câțiva reprezentanți s-a deplasat la locul accidentului de muncă, petru a se stabili dacă prevederile legale privind protecția muncii , au fost respectate de către angajatori.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)