Pneumologul care a refuzat să trateze o pacientă grav bolnavă, poate afla vineri verdictul de la Comisia de Etică

Share dacă ți-a plăcut!

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a anunţat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă că medicul pneumolog Elena Vlad, care a refuzat să trateze o pacientă, îşi va afla mâine sancţiunea. Medicul a fost trimis în faţa Comisiei de Etică a Spitalului Judeţean, în urma unei dispoziţii venite din partea managerului Gigel Capotă. Acesta a declarat că este regretabil ce s-a întâmplat şi că până mâine şi o Comisie de Disciplină se va pronunţa în acest caz. Este de menţionat că medicul Elena Vlad a consemnat în foaia de observaţii că nu poate fi aplicată o manevră de specialitate, ca urmare a proastei salarizări şi a lipsei de personal.

Managerul unităţii medicale de la Târgu Jiu a mai spus că medicul a solicitat Comisiei de Etică un document prin care solicita înlocuirea unui membru, din motive personale. Elena Vlad s-a prezentat în Comisia de Etică alături de un avocat. Reprezentanţii Comisiei şi juriştii au fost de acord ca medicul să vină să se apere cu ajutorul unui  avocat.

Gigel Capotă a precizat că din partea Comisiei de Etică a fost emis un aviz de specialitate. În documentul respectiv a fost semnalată existenţa unor disfuncţionalităţi. În momentul de faţă se aşteaptă verificarea Comisiei de Disciplină a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Capotă lasă să se înţeleagă faptul că există situaţii în care nu s-ar fi respectat anumite proceduri de legalitate. Comisia de Disciplină urmează să analizeze situaţia, să audieze persoanele implicate şi să propună sau nu o sancţiune.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)