Peste 60 000 de lei amenzi date de DSVSA

Share dacă ți-a plăcut!

Acțiunile de control ale inspectorilor DSVSA au scos la iveală mari nereguli în societățile de alimentație publică. Valoarea totală a amenzilor aplicate se ridică la 60 200 de lei.

În perioada 13-19 iunie, inspectorii DSVSA Gorj au efectuat controale și verificări tematice și fizice în unități supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor din raza teritorială a județului Gorj.

În timpul controalelor efectuate în această perioadă s-au constatat neconformități pentru care au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale unor unități situate în Bustuchin, Novaci, Plopșoru, Târgu-Jiu și Urdari.

O fermă avicolă a cărei autorizație a fost retrasă și ulterior a continuat comercializarea păsărilor, fără a deține acest drept, a fost amendată cu 5000 de lei.

14 000 de lei trebuie să plătească o farmacie veterinară, pentru comercializarea de produse medicinale fără rețetă, comercializare de produse divizate, dar și pentru existența în stoc a unor produse expirate.

Câte 10 000 de lei au primit amendă  două magazine alimentare și un supermarket. Societățile sancționate depozitau necorespunzător carnea, ori nu aveau spațiul înregistrat sanitar-veterinar pentru comercializarea anumitor produse.

Tot 10 000 de lei a fost sancțiunea aplicată și unui bar pentru condițiile de igienă precare în care acesta se prezenta. Printre nereguli se numără și prezența mucegaiului, podeaua degradată și neigienizată și depozitarea necorspunzătoare a echipamentului pentru curățenie.

Acțiunile inspectorilor vor continua și în perioada următoare, atât în echipe mixte alături de reprezentanți ai poliției, cât și separat, pentru păstrarea siguranței consumatorului.

 

 

Copyright Protect ! :)