Peste 300 de șoferi sancționați în ultimele zile

Share dacă ți-a plăcut!

Pentru unii șoferi, disciplina în trafic este aproape inexistentă. Zilnic zeci de conducători auto sunt depistați în trafic încălcând regulile de circulație. Doar în acest weekend polițiștii gorjeni au reținut mai mult de 120 de permise de conducere.

Vineri, sâmbătă și duminică, poliţiştii rutieri au acţionat, pe drumurile gorjene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere și crearea unui climat de siguranță în trafic.

307 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate cu această ocazie pentru abateri la regimul rutier. 151 de șoferi nu au respectat regimul legal de viteză, pe un anumit tronson de drum, iar 149 au fost sancționați pentru alte abateri.

Totodată, 126 de permise de conducere au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care 102 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Un număr de 9 conducători auto se aflau sub influența alcoolului, și tot 9 șoferi au efectuat depășiri interzise.  3 permise au fost reținute pentru neacordare de prioritate și 3 pentru alte abateri.

De asemenea, polițiștii au mai retras 8 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice constatate la autovehicule.

Vox Miruna Prejbeanu, purtător de cuvânt IPJ Gorj 

Nici pietonii nu sunt scutiți de la plata amenzilor în caul incălcării normelor de circulație. 7 pietoni au fost sancționați de către oamenii legii, doar în ultimele 3 zile.

Polițiștii rutieri se află zilnic în trafic pentru prevenirea și combaterea oricărui eveniment sau situație care poate îngreuna traficul sau provoca accidente de circulație și victime omenești.

 

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)