Parc tematic pentru găzduirea operelor din cadrul Simpozionului „Brâncuşiana”

Share dacă ți-a plăcut!

Viceprimarul din Târgu Jiu, Adrian Tudor, propune înfiinţarea unui parc tematic care să găzduiască operele care au fost realizate sau vor fi concepute în cadrul Simpozionului de sculptură Brâncuşiana. În acest fel, operele ar putea fi puse mult mai bine în valoare și vor putea fi admirate mai ușor de către turiști.

Recent, edilul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunţat că ediţia din acest an a simpozionului de sculptură nu va mai avea loc. Motivul este legat de faptul că sunt multe opere şi este nevoie ca, deocamdată, administraţia să se ocupe de întreţinerea şi curăţarea acestora. Adrian Tudor afirmă, însă că anularea taberei de sculptură de la Târgu Jiu ar fi o greşeală și îl critică pe edil că aruncă banii pe spectacole și concerte, renuntând la organizarea unui simpozion de o asemenea importanță.

Viceprimarul Tudor nu agreează nici ideea de a se cheltui bani pentru avizarea operelor realizate de până acum, un singur proiect ridicându-se la suma de 5.000 de lei. Adrian Tudor susţine că administraţia locală riscă să investească banii degeaba pentru avizarea operelor, întrucât Ministerul Culturii ar putea să nu emită autorizaţiile necesare. Unele monumente sunt amplasate în sensuri giratorii sau în diferite zone din oraş unde nu sunt atât de bine puse în valoare. Astfel că, Adrian Tudor propune înfiinţarea unui parc tematic în care să fie depuse operele de la Simpozionul Brâncuşiana pentru a putea fi puse mult mai bine în valoare.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)