O nouă captură de țigarete netimbrate

Share dacă ți-a plăcut!

Doi bărbați au fost reținuți și alte 25.000 de țigarete netimbrate au fost confiscate de oamenii legii. Țigaretele erau comercializate de cei doi, pe raza comunei Baia de Fier, un bărbat reușind să cumpere deja 57 de cartușe de țigări, contra sumei de 1200 de lei. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale.
Doi bărbați, în vârstă de 26 și 39 de ani, ambii din județul Călărași, au fost depistați de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Novaci, în timp ce comercializau țigarete fără timbru de marcaj. Acestea erau vândute pe raza comunei Baia de Fier, unul dintre clienții celor doi , fiind un localin, în vârstă de 67 de ani, care a achiziționat 57 de cartușe de țigări, contra sumei modice de 1200 de lei. Oamenii legii au controlat și autovehicului comercianților, în portbagaj fiind găsite alte 72 de cartușe de țigări, pentru care bărbații nu au putut prezenta documente de proveniență. Potrivit organelor de poliție, aceștia au declarat că intraseră în posesia țigaretelor, cumpărându-le din Târgul Vitan, din București, de la niște persoane pe care nu le cunosc.
” În baza probatoriului administrat polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a celor doi bărbați, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de deținerea sau comercializarea, pe teritoriul României, a unor produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, conform Legii 227/2015 privind Codul fiscal”, a transmis Miruna Prejbeanu, purtător de cuvânt IPJ Gorj.
Asupra bărbaților a fost găsită și suma de 3600 de lei, pe care nu au putut-o justifica, așadar impunându-se măsura ridicării în vederea confiscării. Întreaga cantitate de țigarete, respective 25.800 de bucăți, a fost ridicată de către polițiști în vederea continuării cercetărilor, stabilindu-se la final, întreaga activitate infracțională.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)