O altfel de intervenție a salvatorilor

Share dacă ți-a plăcut!

Pompierii gorjeni au avut parte de o solicitare mai puțin obișnuită. Povestea unui apel care i-a pus pe jar pe salvatori, a fost publicată pe pagina de socializare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență.
O intervenție a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj a fost povestită pe pagina de socializare a instituției și a stârnit hohote de râs. Salvatorii au fost alertați de o doamnă care le sesiza faptul că un bărbat, căzut într-o prăpastie abruptă, geme de durere. Lupta contratimp a începe pentru salvatori, un echipaj de pompieri, unul de la Salvamont și o ambulanță, pornind în goană către locul sesizat de apelantă. Ajunși la persoana aflată la nevoie, eroii își fac rapid planul de salvare a bărbatului prăvălit în prăpastie. Îl zăresc, apucă echipamentul și coboară câțiva metri, până reușesc să ajungă la victimă. Bărbatul stătea cu fața în jos, iar în momentul în care salvatorii l-au întors cu grijă, acesta a început să geamă din nou de durere.

” Omul nostru duhnea bine a alcool și, dintr-o dată, își revine complet. Nu-l mai doare nimic. Probabil nici nu-l duruse vreodată, iar probabil gemetele proveneau de la efectul alcoolului care ajunsese într-o cantitate mare în sângele domnului și-i afectase creierul”, se arată în postarea de pe site-ul de socializare.

Salvatorii și-au dat seama rapid cum a ajuns bărbatul în prăpastie, identificând și motivul care l-a determinat să își piardă echilibrul. Bărbatul a refuzat să fie examinat de medici, iar despre a fi transportat la spital nici nu a vrut să audă.

” Nu ne-a rămas decât să-l ajutăm să iasă din prăpastie, să încercăm să-i fixăm traiectoria și să sperăm că nu va mai „derapa” până când va ajunge acasă și se va pune în pat unde sigur îi va trece de „boala” de care suferea”, relata cu amuzament instituția.

Pe lângă hohotele de râs, internauții au avut și reacții mai puțin plăcute, nemulțumiți că în timpul unei astfel de intervenții, se putea salva o altă viață.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)