Noul director al ADIA Gorj vrea investiții de 130 de milioane de euro

Share dacă ți-a plăcut!

Proaspăt numit în fruntea ADIA Gorj, consilierul local din Târgu Jiu, Cristian Toader Pasti declară că în perioada următoare vor trebui implementate investiţii cu o valoare totală de peste 130 de milioane de euro. Vor fi finanţare proiecte din toate localităţile care sunt membre ale ADIA Gorj, anunță noul director numit în funcție la începutul acestei luni.

Cristian Toader Pasti coordonează de la începutul acestei luni activitatea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară a Apei ADIA Gorj.Toader Pasti, consilier personal şi al şefului Consiliului Judeţean Gorj, a precizat că ADIA este organismul prin intermediul căruia se derulează toate investiţiile în domeniul reţelelor de apă potabilă şi menajeră, staţii de tratare şi staţii de epurare.
Cristian Toader Pasti a declarat că în perioada următoare vor trebui să fie implementate investiţii cu o valoare totală de peste 130 de milioane de euro. Vor fi finanţare proiecte din toate localităţile care sunt membre ale ADIA Gorj.

Cristian Toader Pasti afirmă că pentru numirea în funcţie a beneficiat de susţinerea largă a primarilor din ADIA. Este vorba de 33 de edili care l-au votat în unanimitate. Aparegio a fost, însă compania care a făcut propunerea. Cristian Toader Pasti şi-a propus ca în urma investiţiilor care vor fi realizate calitatea apei să crească. De anul viitor vor începe controalele la toate staţiile de epurare din judeţ şi, dacă vor fi găsite nereguli, vor putea fi aplicate şi amenzi de către organismele de mediu şi Comisia Europeană.

Numele lui Cristian Toader Pasti a fost vehiculat în urmă cu ceva timp pentru un post de secrtar de stat, însă acesta nu a mai fost propulsat la nivel central pe o astfel de funcție important. Pasti afirmă acum că a renunțat la idée, mulțumindu-se și cu postul de director al ADIA Gorj, funcție pe care a obținut-o cu susținerea colegilor săi din PSD Gorj.

Cristian Toader Pasti a fost numit în funcția de director al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Gorj la începutul acestei luni. Postul era vacant după ce Mihai Gherghe, cel care a ocupat această funcție, a devenit secretar de stat în Ministerul Culturii.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)