Niciun caz de gripă, însă peste 1.300 de viroze și pneumonii

Share dacă ți-a plăcut!

Județul Gorj a fost ocolit până acum de gripă. Nu a fost înregistrat niciun caz de acest fel. În schimb, spitalele sunt pline de pacienți cu afecțiuni respiratorii. Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Gorj, a declarat că au fost înregistrate 982 de viroze, cu 42 de internări.
De asemenea, în evidențele Direcției de Sănătate Publică Gorj, se află și aproape 400 de persoane cu pneumonie, din care 124 au necesitat internarea. Cei mai afectați sunt în general copiii și persoanele în vârstă.

Pentru evitarea îmbolnăvirilor, părinții nu trebuie să își mai lase copiii la școală sau la grădiniță, dacă aceștia sunt bolnavi. Astfel, este prevenită răspândirea bolii. Și profesorii și cadrele medicale din școli trebuie să facă verificări periodic. Este importantă și igiența mâinilor atât la școală, cât și acasă. În plus, trebuie făcute demersuri pentru ca imunitatea organismului să crească, prin alimentație.

Peste 23.000 de locuitori ai județului Gorj au fost vaccinați până în prezent împotriva gripei. Direcția de Sănătate Publică Gorj a anunțat că mai sunt disponibile încă 900 de doze de vaccin antigripal.
Elena Pițian, purtătoarul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Gorj, a anunțat că vor fi utilizate și vaccinurile rămase. Dacă va fi necesar vor fi aduse doze suplimentare pentru imunizarea categoriilor predispuse la îmbolnăvire, cum ar fi personalul medical, bătrânii și copiii.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)