Nereguli depistate de ITM Gorj

Share dacă ți-a plăcut!

Inspectorii din cadrul ITM Gorj au efectuat săptămâna trecută un număr de 36 de controale la angajatorii din județ, aplicând amenzi în valoare totală de 70 000 de lei. Printre aceștia, 2 muncitori au fost depistați lucrând fără forme legale.

Doi angajatori, din municipiul Motru, respectiv din satul Peșteana Jiu au fost sancționați de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj cu câte 20 000 de lei fiecare. Aceștia au fost depistați folosind în activitate persoane fără forme de muncă legale de angajare. Agentul economic motrean activează în domeniul restaurantelor, iar cel din Peșteana Jiu în cel al transportului de persoane.

În urma celor 36 de controale efectuate în Gorj, valoare totală a amenzilor pentru deficiențele constatate se ridică la 70 000 de lei. Totodată, s-a dispus și aplicarea a 99 de măsuri ce trebuie duse la îndeplinire de către angajatori.

 „Măsurile dispuse de către inspectorii de muncă în anexele de constatare ale proceselor verbale încheiate în urma unui control, au rolul de a corecta deficiențele depistate, într-un termen limită.” a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef al ITM Gorj.

Nerespectarea măsurilor impuse atrage după sine noi sancțiuni, cu valoare cuprinsă între 500 și 1000 de lei, conform legilor în vigoare.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)