Monument funerar restaurat

Share dacă ți-a plăcut!

Un monument funerar din incinta Cimitirului de Onoare al Eroilor va fi restaurat în perioada următoare la inițiativa primăriei împreună cu Garnizoana Târgu Jiu. Este vorba despre o cruce, ridicată în 1917 de către armata germană, în memoria tuturor eroilor căzuți pe front, în anul 1916, indiferent de naționalitatea acestora.
În perioada comunistă, crucea a dispărut, iar, în prezent, aceasta va fi refăcută cu finanțarea Comisiei „Centenar” din bugetul local, cu un cost de aproximativ 25 000 de lei.
Totodată va fi montată şi o placă funerară în memoria aviatorului Vasile Craiu, erou al aviaţiei române în Primul Război Mondial.
Proiectul și autorizațiile sunt finanțate de Ministerul Apărării Naționale, însă construcția efectivă a monumentului va rămâne în sarcina primăriei, printr-o societate comercială care dispune de tehnologia necesară reconstituirii monumentului.
Cimitirul Internațional al Eroilor de la Târgu Jiu a fost inaugurat la 17 noiembrie 1918 și a fost construit după modelul celui mai frumos memorial din Europa, la acel moment.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)