Minoră angajată la brutărie, descoperită de ITM

Share dacă ți-a plăcut!

Inspectoratul Teritorial de Muncă a depistat în timpul unui control efectuat pe timpul nopții, ca în cadrul unei brutării din Țicleni, lucra fără forme legale , o minoră în vârstă de 15 ani. Angajatorul a fost și sancționat de către instituție.
Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de MuncăNedeclarată, alături de Inspectoratul de Poliție Județean Gorj, au desfășurat acțiuni pe timp de noapte, în cadrul cărora au depistat mai multe neregul într-o brutărie de pe raza orașului Țicleni. Două persoane prestau activitate, însă fără forme legale de angajare. Mai grav este că în societate activa și o minoră în vârstă de 15 ani. Conform prevederilor din Codul Muncii, un minor poate fi angajat dacă a împlinit 15 ani, numai cu acordul părinților, întocmindu-i-se contract individual de muncă.
”Legea 176/2018, privind internshipul, permite în scopul dezvoltării abilităților profesionale și facilitării tranziției la sistemul de educație către piața muncii, încheierea, inclusiv cu persoanele minore de peste 16 ani, a unui contract de internship, care constituie vechime în muncă și după caz, în specialitate, angajatorii care apelează la un astfel de contract, beneficiind de facilități financiare din partea statului”, a transmis Neli Matei, purtător de cuvânt ITM Gorj.

Societatea comercială a fost sancționată cu suma de 40.000 de lei.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)