Mii de turişti sunt aşteptaţi la Rânca în minivacanţă

Share dacă ți-a plăcut!

Mii de turişti sunt aşteptaţi în aceste zile în zona montană Rânca, acolo unde a ninis consistent. Sute de persoane au urcat deja de joi în staţiunea montană şi s-au bucurat de zăpadă şi de bucatele pregătite de proprietarii de pensiuni şi de cabane, de Ziua Naţională.

Salvamontiştii gorjeni sunt şi ei la datorie în aceste zile, în staţiunea montană Rânca. Potrivit lui Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Public al SALVAMONT Gorj, în baza SALVAMONT din Rânca este asigurată permanenţa 24 de ore din 24.

Există şi un cabinet medical cu toate dotările necesare pentru acordarea primului-ajutor şi a asistenţei medicale de bază, până la sosirea ambulanţei, în caz de nevoie. Există şi o autospecială de ambulanţă în Baza Salvamont Rânca pregătită pentru intervenţia pe teren accidentat.

La faţa locului sunt între 4 şi 6 salvatori montani, iar numărul acestora va creşte dacă se vor deschide pârtiile de schi. Dacă va fi suficientă zăpadă, Sabin Cornoiu consideră că este posibil să fie amenajată pârtia din centrul staţiunii turistice şi să fie deschis sezonul de schi sau măcar de sanie.

 

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)