Meniu special de Paști pentru asistații social

Share dacă ți-a plăcut!

Asistații social din Târgu Jiu vor beneficia de un meniu special cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Atât persoanele care servesc masa la Cantiina de Ajutor Social cât și cele care se adăpostesc la Casa Iris vor primi din partea  autorităților locale produse tradiționale, specifice acestei sărbători. Din meniu nu vor lipsi drobul, sarmalele, ciorba de porc sau ouăle roșii.

Persoanele din Târgu Jiu cu o situație materială precară, ce servesc masa la Cantina de Ajutor Social din municipiu,  vor primi joi, din partea autorităților locale, un meniu diversificat și festiv, compus din hrană caldă și rece pentru toate zilele de Paști. În prezent, 96 de persoane servesc masa la cantina de ajutor din cadrul Direcției pentru Protecție Socială Târgu Jiu. Meniul fiecărei săptămâni este unul variat şi asupra întocmirii lui se ţine cont de părerile asistaţilor sociali.

O masă festivă, cu produse tradiționale specifice sărbătorilor pascale va fi organizată și pentru asistații care locuiesc la Casa Iris. Centrul de urgență pentru persoanele fără adăpost găzduiește, în momentul de față 14 persoane.

Casa Iris dispune de 32 de locuri, fiind inaugurat în anul 2009. În acest spaţiu, oamenii beneficiază de bune condiţii de igienă, asistenţă medicală primară, supraveghere şi chiar consiliere, la sediul centrului existând un asistent social şi un psiholog voluntar pentru cei care solicită consilierea. Casa Iris este alcătuită din două dormitoare: unul pentru femei şi unul pentru bărbaţi; fiecare dintre ele are 16 locuri, cu paturi suprapuse. Există băi separate pentru femei şi pentru bărbaţi, cu cabină de duş şi toalete, precum şi o bucătărie comună şi o sală de mese cu toate dotările necesare.

 

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)