Membrii din Directoratul CEO și-au atins indicatorii de performață

Share dacă ți-a plăcut!

Membrii Directoratului Complexului Energetic Oltenia și-au atins indicatorii de performanță, potrivit unui comunicat al companiei. Nu au fost luate în calcul, însă pierderile din 2018, puse pe seama prețului ridicat la certificatele de CO2.

Conform administrației Complexului Energetic Oltenia, în anul 2018, in urma actualizarii indicatorilor de performanta pentru membrii Directoratului in corelatie cu BVC din 2018 rectificat a rezultat un grad de indeplinire a indicatorilor de 95,05%. In functie de obiectivele stabilite prin planul de administrare, indicatorii de performanta au fost structurati pe 3 categorii:
În prima categorie intră indicatori financiari cu pondere de 40% in valoarea totala si grad de realizare 41,24%, rezultat din reducerea costurilor cu MWh si tona de carbune si investitiile derulate in cursul anului;
În categoria a doua sunt incluși indicatori operationali cu pondere de 30% si grad de realizare de 23,81%, rezultat din majorarea cheltuielilor de exploatare in functie de cresterea exploziva a pretului certificatelor de CO2;
Nu în ultimul rând este vorba de indicatori de guvernanta corporativa cu pondere de 30% si grad de realizare de 30%, rezultat din negocierea si semnarea Contractului Colectiv de Munca, functionarea Avertizorului de Integritate, precum si implementarea si respectarea Codului de Etica al societatii.
Desi contractele de mandat ale administratorilor prevad acordarea unei componente variabile a remuneratiei raportata la gradul de realizare a indicatorilor de performanta, Consiliul de Supraveghere a hotarat renuntarea acordarii componentei variabile a remuneratiei aferente anului 2018, se mai precizează în comunicatul CEO, care a încheiat anul trecut cu pierderi. Acestea au fost puse însă pe seama creșterii prețului la certificatele de CO2.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)