Medici din Rovinari, acuzați de moartea unei paciente

Share dacă ți-a plăcut!

Un nou scandal la spitalul din Rovinari. Polițiștii au deschis o anchetă după ce o femeie de 57 de ani a murit duminică seara în incinta unității medicale. Rudele acesteia îi acuză pe medici de nepăsare, susținând că unul dintre doctorii de  gardă nu s-ar fi ridicat de pe scaun pentru a-i acorda pacientei primul ajutor.

Familia femeii de 57 de ani, din satul Șomănești, a sunat la 112 și a chemat ambulanța în momentul în care aceasta acuza dureri în piept, dar și pentru că avea glicemia peste 300. După ce a fost dusă cu salvarea la spital, starea de sănătate a acesteia s-a înrăutățit, iar după câteva ore a fost anunțat decesul. Apropiații pacientei spun că medicii ar fi fost nepăsători și că ar fi vrut să o transfere la o altă unitate, în momentul în care ar fi avut nevoie de ajutor.

Polițiștii au întocmit un dosar penal și fac verificări pentru ucidere din culpă. Reprezentanţii unităţii spitaliceşti susţin că medicii şi-au făcut datoria.

 „Doctorii şi-au făcut datoria, cu presiunea care a fost pusă pe ei, că au fost patru cazuri în acelaşi timp şi cu toată presiunea, că au fost înjuraţi şi făcuţi în toate felurile, ei şi-au făcut treaba. Noi, aici, ne dăm sufletul pentru pacienţi”, a declarat Adrian Murea, managerul Spitalului „Sfântul Ştefan” din Rovinari.

Nu este primul scandal de acest gen în care este implicat spitalul din Rovinari. Vara trecută  un pacient s-a externat şi a murit la câțiva metri de unitatea medicală. Niciun medic nu a ieşit să îi acorde primul ajutor, pe motiv că un protocol le interzice să părăsească spitalul.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)